Beelden van je parachutesprong

Bij Skydive Ameland laten de meeste springers hun tandem parachutesprong op bewegend beeld vastleggen. Deze foto- en video beelden worden na de sprong digitaal verzonden. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe dat precies werkt en hoe lang het duurt om beelden te ontvangen.

hoe werkt het precies ?
 1. Je maakt samen met je tandeminstructeur de sprong van leven. De instructeur neemt zelf alles op met onze speciale Revl camera’s; zowel foto als video. De camera wordt door de tandeminstructeur zelf meegenomen op een speciale handschoen.
   
 2. Na de landing worden de beelden meteen van de camera gehaald en door onze speciale Revl server en Ai software bewerkt. De 3 verschillende edits worden door kunstmatige intelligentie -en dus helemaal automatisch- gemaakt.
   
 3. Na het editen controleren we of de edits in orde zijn en versturen we ze naar de Revl cloud.
   
 4. Zodra alle beelden succesvol zijn geüpload wordt er een e-mail naar het e-mailadres gestuurd dat je bij onze receptie hebt ingevuld op de iPad. In die e-mail staat een link die leidt naar je persoonlijke beelden pagina. Daar kun je de beelden bekijken en downloaden.

Foto en video

Bijna iedereen die de eerste keer een parachutesprong maakt is zo overweldigd door de ervaring dat er maar weinig indrukken echt blijven hangen. Daarom nemen we camera’s mee die alles voor je vastleggen.

Je ontvangt (heel veel) foto’s en 3 video edits: een van de vrije val, een van het hele avontuur en een die is geoptimaliseerd om zo via Facebook en Instagram te delen.

Foto's en video ontvangen

Wanneer krijg je de beelden ?

Als alles normaal verloopt ontvang je ongeveer tussen 1 en 12 uur na je sprong de e-mail met de link naar je video-edits en je foto’s. Gemiddeld duurt het meestal 4 uur.

Wat krijg je precies ?

Het mediapakket bestaat uit:

 • Alle foto’s (circa 2 per seconde!)
 • Een edit van de vrije val
 • Een edit van het hele avontuur, van begin tot einde
 • Een korte edit speciaal om op Facebook/ Instagram te delen

 

HOE KRIJG JE DE BEELDEN ?

De beelden worden je op twee manieren beschikbaar gemaakt:

 1. Bij het inchecken bij onze receptie heb je op de iPad een e-mailadres ingevuld. Op dit e-mailadres ontvang je vanzelf een mail van ons met daarin een link naar je persoonlijke download pagina.
   
  Het kan voorkomen dat de e-mail in je spam-folder terecht is gekomen. Check daar dus eerst voordat je contact opneemt (als je langer dan 12 uur geleden je sprong hebt gemaakt).
   
 2. Als je een iPhone gebruiker bent dan kun je de beelden -optioneel- ook in de Revl app ontvangen. De ‘Revl Camera + Experiences app’ kun je via deze iTunes link downloaden.

   

  Voor Android gebruikers is er geen app, via Android kunnen de beelden via de download pagina namelijk direct gedownload en gedeeld worden (via iOS kan dat niet en is daarvoor de app nodig).

revl experiences app

iOS gebruikers kunnen de beelden downloaden, bekijken en bewerken in een speciale app.

Download de Revl iOS app

De revl experiences app gebruiken

Stap 1

Open de app

Stap 2

Selecteer ‘Settings’

Stap 3

Selecteer ‘Log In’ bij accounts (onderaan)

Stap 4

Vul je e-mailadres in

Stap 5

Selecteer ‘Experiences’

Stap 6

Bekijk/ download je beelden :-)

Veel gestelde vragen

Bijna iedereen heeft wel wat vragen voordat er zomaar uit een vliegtuig gesprongen wordt. Het zijn bijna wel altijd dezelfde vragen. Voor je gemak vind je de antwoorden op die vragen hier onder of (nog veel meer vragen en antwoorden) op de ‘veel gestelde vragen pagina‘.

Handycam reportage

Met een camera in een speciale handschoen die door de Tandem instructeur wordt gedragen, worden de beelden van de sprong gemaakt. Dit begint al bij de voorbereiding op de grond, van het uitzicht tijdens de vlucht, de gehele vrije val en de vlucht onder de parachute tot en met de landing.
Na de sprong wordt je reportage ge-edit en op een USB-sticks gezet.

Je kunt altijd ter plaatse besluiten een Handycam reportage te bestellen.

Ja, het is zeker een aanrader als het je eerste sprong is. Veel springers ervaren dat zij blij zijn met de Handycam reportage om de sprong te kunnen herbeleven. Zeker de eerste keer kun je door de spanning en adrenaline niet alles in je opnemen, terugkijkend naar je film haal je weer de herinneringen boven.

De beelden worden na je sprong ge-edit en op één van onze speciale USB sticks mee naar huis.

Wij kunnen bijna altijd de beelden na je sprong editen en na ongeveer 15 minuten meegeven. Afhankelijk van de drukte moeten wij soms de beelden per post opsturen, dit is alleen het geval op hele drukke dagen in het hoogseizoen.

Op de grond tijdens de introductie en de in de vlucht kunnen na overleg beide passagiers gefilmd worden. De instructeur filmt de sprong zelf met de camera in zijn handschoen, hij kan alleen zijn passagier filmen.

Om veiligheidsredenen is het helaas niet mogelijk om je eigen camera mee te nemen.

Voordat je een camera mag meenemen tijdens een sprong moet je minimaal 200 solo sprongen hebben gemaakt en in het bezit zijn van een B – brevet.

Dan kunnen wij je hoogstwaarschijnlijk helpen. Wij bewaren al onze videobeelden in een archief.

Stuur een mail naar ons met je naam en de datum van je sprong dan kunnen we de beelden opsturen.

Wij maken alleen de Handycam reportage. Vindt je het leuker om een foto te hebben dan kun je die uit je Handycam reportage halen.

Bij ons is het niet mogelijk om met een losse cameraman/vrouw te springen. Het vliegtuig heeft enkel plek voor twee tandemsprongen/ 4 personen. Anders zou er maar 1 Tandem per vlucht mee kunnen.

Tandem sprong

Er zijn geen regels omtrent de leeftijd van een tandempassagier. Wel hebben wij een aantal vragen om te kunnen beslissen of het mogelijk is om te springen.

Voor de maximumleeftijd:

 • Kan de passagier zijn/haar benen omhoog houden voor de landing?
 • Kan de passagier tegen een (klein) stootje?

Voor de minimumleeftijd:

 • Past de passagier goed in het harnas?
 • Weet de passagier wat een tandemsprong inhoud ?
 • Wil de passagier (het kind) echt zelf springen of wil jij als ouder graag dat hij/zij springt?
 • Moet er een ouder of voogd aanwezig zijn om de eigen risico verklaring te ondertekenen.

Is jouw ouder of voogd niet aanwezig op de springdag? Laat hen dan onderstaand formulier invullen en neem dit mee op de dag van je sprong.

toestemming formulier minderjarigen

Ja, dat kan. Er moet alleen een korte instructie worden gevolgd.

Wil je zelfstandig leren springen, dan moet je wel een cursus volgen. Kijk voor meer informatie onder het kopje Static Line cursus.

Als je ouder bent dan 18 een goed humeur, mooi weer en misschien een aantal familieleden en vrienden om je aan te moedigen.

Ben je jonger dan 18 breng dan sowieso je ouders of voogd mee, die moet namelijk de eigen risico verklaring voor jou ondertekenen.

Ben je een jonge avonturier en wil je de sprong maken zonder het bijzijn van je ouders of voogd, laat ze dan het onderstaande formulier alvast invullen. 

toestemming formulier minderjarigen

Je verlaat het vliegtuig op ongeveer 3 kilometer hoogte. Dit komt overeen met circa 9000 ft.

Het is het handigste om jouw spullen bij familie of vrienden achter te laten. Is dit niet mogelijk dan hebben wij een plek waar je jouw spullen kan achterlaten.

In de vrije val kun je normaal ademhalen. Soms gaat het door de spanning wat lastiger.

Afhankelijk van het weertype kan het een stuk kouder zijn op afspringhoogte of juist warmer dan op de grond. Wanneer het tijd is om af te springen merk je door alle adrenaline in je lichaam niet veel van de temperatuur.

In de vrije val bereik je een snelheid tussen de 180 en 200 km/u.

Wil je meer weten over de natuurkunde die er bij een parachutesprong komt kijken? Bekijk dan dit Youtube filmpje waar alles goed in wordt uitgelegd.

In het vliegtuig passen maximaal 5 personen, 1 hiervan is de piloot en 4 passagiers. Je kunt samen met een vriend/vriendin/familie reserveren dat je samen in de vlucht zit.

Kom je met meer dan twee personen dan proberen wij de vluchten zo dicht mogelijk in de buurt van elkaar te plannen. Vaak is het mogelijk om elkaars landingen te bekijken om op het landingsterrein.

We vliegen in ongeveer 20 minuten naar de afspringhoogte. Tijdens de vlucht heb je dus alle tijd om te genieten van het prachtige uitzicht over de Waddenzee, Ameland en de Noordzee.

Voor je gevoel is de vrije val in een oogwenk voorbij maar in werkelijkheid duurt het 30 seconden. Denk je maar 30 seconden? Houd dan je adem maar eens in terwijl je langzaam tot 30 telt…

Afhankelijk van het aantal scherpe bochten die je neemt onder parachute ben je in een gemiddelde tijd van 4 á 5 minuten weer terug op Ameland.

Dit kan natuurlijk in goed overleg met de instructeur.

We remmen de parachute vlak voor de landing af zodat de landing zacht is.

Voordat een parachutist met passagiers mag springen moet hij/zij minimaal 1000 sprongen hebben en de opleiding tot Tandeminstructeur juist hebben afgerond.

De instructeurs van Skydive Ameland hebben tussen 4000 en 14000 sprongen gemaakt.

Dichte schoenen zijn perfect denk daarbij aan sneakers. Zorg dat je kleding aan hebt waarin je vrij kunt bewegen denk aan een soepele broek, t-shirt of trui.

Hakken, jurkjes en rokken zijn minder praktisch. Je krijgt van ons een springoveral die je over je eigen kleding aan kunt trekken.

Wij hebben een landingsterrein vlak voor de hangaar, wanneer je vrienden en familie op het terras plaatst nemen kunnen ze jou perfect zien landen samen met je instructeur.

Algemeen

Deze vraag is voor ons vrijwel onmogelijk te beantwoorden, we zouden willen dat we wisten hoe het weer op je springdag is. Dan kunnen we namelijk iedereen op de perfecte dag laten springen.

Echter, doen wij ons uiterste best om hier een inschatting van te kunnen maken. Ameland heeft door zijn ligging, tussen de Wadden- en Noordzee, zijn eigen weersbeeld. Wat door invloed vanaf zee kan omslaan.

Doordat wij dagelijks met het weer op Ameland werken kunnen wij een goede inschatting maken op het te verwachten weer.

Daarom vragen wij altijd om in de ochtend te bellen of de sprong door kan gaan. Wij hebben dan het meest accurate beeld van het weer die dag.

Wat een belemmering kan zijn voor je tandemsprong: lage / dikke wolken, wind, regen en/of de combinatie daarvan. 

Neem daarom altijd op de dag van je sprong in de ochtend contact met ons op, dan kunnen wij je vertellen of het weer goed is om te springen.

Parachutespringen is altijd fantastisch en dus is er geen mooiste tijd van het jaar om dit te doen.

Wel is er natuurlijk de voorkeur, de een vind het geweldig om met 200 km/u langs een wolk te vallen en de ander geniet van het weerkaatsende zonlicht op het wad onder een strak blauwe lucht.

Voor de meesten gaat de voorkeur naar een lekkere temperatuur en dit komt op Ameland voornamelijk voor in de zomer. 

Weeg je tussen de 95 kg en 105 kg dan is er soms de mogelijkheid dat we toch met je kunnen springen. Echter is dit afhankelijk van een aantal factoren:

 • Op de dag van jou sprong moet er voldoende wind zijn.
 • De passagier moet voldoende spierkracht in zijn/haar benen hebben om gedurende de landing de benen 10 seconden omhoog te kunnen houden. Dit om op een correcte manier te kunnen landen.
 • Op de dag van jou sprong moet er een instructeur aanwezig zijn die de belasting van het extra gewicht lichamelijk mee wil en kan dragen. ­­­­­­­­­­­­­­­­­

Twijfel je of je aan deze fysieke eisen voldoet, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen zodat we je eventueel kunnen laten springen.

Let wel op, het telefonisch overleg is geen garantie op het doorgaan van de sprong.

Springen met een bril of lenzen is zeker mogelijk, maar volledig op eigen risico.

Op het paracentrum zijn speciale springbrillen aanwezig die je over je eigen bril plaatst. Er is een zéér kleine mogelijkheid dat de springbril afwaait. Mocht dit wel gebeuren dan komt jouw bril altijd weer beneden... maar ben je hem wel kwijt.

Je zou denken dat dit het beste excuus is om niet te hoeven springen. Helaas, doordat er geen binding is met de grond, heb je geen referentie van hoogte.

Het is gewoon spannend, sterker nog één van onze Tandeminstructeurs heeft zelf hoogtevrees en springt dagelijks met een brede glimlach uit het vliegtuig.

Dus heb je hoogtevrees, geen probleem.

Voor het maken van een tandemsprong is geen medische verklaring vereist.

Mocht je deelnemen aan onze Static-Line cursus dan is een medische verklaring wel vereist.

Een tandemsprong is niet gevaarlijk, mocht je wel gevaar op willen zoeken stap dan op een elektrische fiets nadat je de sprong van je leven hebt gemaakt.

Skydive Ameland is aangesloten bijde Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL).

Al onze instructeurs beschikken over bevoegdheden en diploma’s die door de KNVvL zijn afgegeven.

Een hond is welkom bij ons op het terras. Wel zijn er een paar huisregels:

 • De hond moet altijd aangelijnd zijn (ja, ook die van jou).
 • De hond moet altijd onder supervisie van zijn/haar eigenaar zijn.
 • Laat je hond een cadeautje achter, dan verzoeken wij je vriendelijk dat zelf op te ruimen.