Coronavirus

Deze pagina updaten we continue met de meest recente informatie over hoe we bij Skydive Ameland omgaan met de huidige gezondheidsproblematiek die gepaard gaat met het Coronavirus.

UPDATE 11/05/2021 om 13:30 uur:

We verwachten dat onze lockdown restricties de komende week versoepeld zullen worden. Iets waar we ontzettend naar uit hebben gezien! Als dit inderdaad het geval is dan zijn wij vanaf vrijdag 21 mei weer gereed om het tandem parachutespringen weer op te starten! 

Nog even afwachten dus of de voorgenomen heropening echt officieel wordt… maar het ziet er goed uit! Zodra er meer bekend is dan plaatsen we de update op deze pagina.

UPDATE 10/05/2021 om 10:00 uur:

De huidige lockdown periode is voor ons zojuist verlengd tot en met 17 mei. Alle berichten lijken er overigens wel op te wijzen dat het nu echt niet lang meer kan duren voordat we weer mogen.. maar nu dus nog (net?) niet. 

UPDATE 14/04/2021 om 09:00 uur:

De huidige lockdown periode is verlengd tot en met 30 april. We verwachten gelukkig wel dat we deze zomer, net als vorig jaar op Texel en Zeeland, weer alle sprongen kunnen maken. Met de nodige aangepaste hygiene maatregelen natuurlijk.

Geboekte sprongen en bij ons gekochte cadeaubonnen zijn 3 jaar geldig. Nog even volhouden voor we weer de lucht in mogen dus!

UPDATE 01/04/2020 om 09:00 uur:

Komend seizoen, in 2021 kunnen we op Ameland weer Parachutespringen! Vorig jaar kregen we het niet voor elkaar om na de lockdown alles weer opgestart te krijgen en hebben we enkel onze locaties op Texel en in Zeeland kunnen heropenen.

In 2021 zijn we er helemaal klaar voor om na de lockdown het springen op Ameland ook weer op te starten!

Voor iedereen die al/ nog een boeking heeft:

  • neem contact op via info@skydive-ameland.nl wanneer je je sprong wilt komen maken. De geldigheid van alle sprongen is met een jaar verlengd.

UPDATE 25/06/2020 om 20:26 uur:

Vanwege de Corona crisis hebben we helaas moeten besluiten ons Paracentrum op Ameland voor de rest van het seizoen 2020 gesloten te houden om dan in 2021 op volledige sterkte terug te kunnen komen.

Voor iedereen die een boeking heeft gemaakt:

  • Je kunt de boeking laten staan en de sprong volgend jaar komen maken 
  • Je kunt je sprong op Texel of in Zeeland maken
  • Je kunt de waarde van je sprong omzetten in een rondvlucht van Tessel Air

Omboeken
Je kunt per e-mail (info@skydive-ameland.nl) contact met ons opnemen als je een sprong wilt omboeken naar Texel, Zeeland of Tessel Air.

Volgend jaar springen boven Ameland
Als je de sprong wilt laten staan: vanaf oktober is de planning voor het volgende jaar gereed om om-boekingen in te plannen. Vanaf 1 oktober kun je daarvoor contact met ons opnemen. Je sprong blijft een extra jaar geldig en zal dus niet verlopen.

Een bericht van Daphne en Danny
Tot slot een bericht van onze centrum manager Danny en zijn vrouw Daphne:

Lieve spring vrienden,

Sinds 2012 hebben we een waanzinnig spring locatie weten op te bouwen op het mooie Ameland.

Helaas begon ons springseizoen met de uitbraak van het covid virus en konden we niet opstarten. Nu enkele maanden verder zijn er een aantal plekken in Nederland waar er met een C-208 (groot vliegtuig) zachtjes aan wat sprongen kunnen en mogen worden gemaakt.

Jammer genoeg hebben wij een klein vliegtuigje waarmee we niet kunnen voldoen aan de strenge eisen van het RIVM. Wij, het team van skydive Ameland, hebben de zware beslissing moeten nemen om de rest van het seizoen 2020 gesloten te blijven.

Dat heeft als gevolg dat we met heel veel pijn en verdriet hebben besloten om ook De Boogie en De Jump-inn te cancelen.

Hopelijk zien we jullie allemaal in goede gezondheid in 2021!

Namens het gehele skydive Ameland Team bedankt.
Danny & Daphne

UPDATE 22/04/2020 om 09:27 uur:

De periode waarin we gesloten zullen zijn is verlengd tot en met 19 mei, in lijn met de richtlijnen voor de Horeca.

UPDATE 02/04/2020 om 12:10 uur:

Voucher leverancier Vliegles.nl heeft ook een Corona informatie pagina gemaakt met daar de informatie over de vouchers die van Vliegles.nl zijn gekocht: www.vliegles.nl/corona

Hier een screenshot van een gedeelte van die pagina met de informatie over het verlengen van de geldigheid van Vliegles.nl vouchers:

UPDATE 01/04/2020 om 11:20 uur:

De periode waarin we gesloten zullen zijn is verlengd tot en met 28 april, in lijn met de richtlijnen voor de Horeca.

UPDATE 25/03/2020 om 09:57 uur:

Groupon heeft aangegeven de geldigheid van al haar vouchers met 1 jaar te verlengen. Dit in plaats van de twee maanden verlenging die initieel was uitgegeven.

UPDATE 24/03/2020 om 14:37 uur:

Op 16/03/2020 is de verloopdatum van alle die door ons zelf uitgegeven cadeaubonnen en tandem parachutesprongen die ‘in limbo’ staan (uitgestelde sprongen zonder springdatum) al met 6 maanden verlengd.

Zojuist is besloten om deze extra geldigheidsduur met nog eens 6 extra maanden (dus in totaal 1 jaar extra) te verlengen. Hiermee is de standaard geldigheidsduur nu van 2 jaar naar 3 jaar gegaan om iedereen de kans te geven om zijn of haar sprong te komen maken.

UPDATE 24/03/2020 om 14:32 uur:

Voucher leverancier Vakantie Veilingen heeft aan ons aangegeven dat de verloop datum van alle reeds uitgegeven vouchers voor Skydive Ameland met 1 jaar verlengd wordt.

UPDATE 19/03/2020 om 09:30 uur:

Groupon heeft aangegeven de geldigheid van al haar vouchers met twee maanden te verlengen.

UPDATE 17/03/2020 om 10:20 uur:

Normaliter heb je na aankoop van je sprong 2 jaar de tijd om de sprong te komen maken. Deze termijn verlengen we in eerste instantie met 6 maanden.

We willen daarmee voorkomen dat iemand zijn sprong niet zou kunnen maken vanwege het Coronavirus.

UPDATE 16/03/2020 om 16:24 uur:

Voucher leverancier Surprise Factory heeft aan ons aangegeven dat de verloop datum van alle reeds uitgegeven vouchers met 3 maanden verlengd wordt.

UPDATE 16/03/2020 om 16:15 uur:

Gezien de overheids maatregelen die op zondag 15 Maart zijn aangekondigd (het sluiten van scholen, horeca, etc. t/m 6 April) heeft onze directie besloten alle parachutespring activiteiten gedurende deze periode op te schorten. 

Al onze gasten die in deze periode een tandem-parachutesprong hebben gereserveerd is inmiddels dan ook onderstaande email gestuurd:

Beste springer,

Zoals je bekend zal zijn leidt de verspreiding van het Coronavirus nationaal en internationaal tot diverse maatregelen en beperkingen. Beperkingen die ook van invloed zijn op op het parachutespringen. Met dit bericht willen we je op de hoogte brengen van de maatregelen die we nemen om de risico’s in deze moeilijke tijd tot een minimum te beperken. De gezondheid en veiligheid van jou, de gemeenschap en onze medewerkers staat daarbij voorop.

We hebben besloten dat we de richtlijnen die voor de Horeca gelden over zullen nemen voor onze activiteiten. Op dit moment betekend dit dat we alle tandem-parachutesprongen, die in de periode tot en met 6 april gepland staan, zullen opschorten.

Zodra er meer duidelijkheid is over het hervatten van de springactiviteiten zullen we hier per e-mail over berichten. Verder hebben we een pagina aangemaakt op onze website waar we alle updates zullen vermelden: www.skydive-ameland.nl/corona-virus-updates

Onze administratie is gedurende deze periode gewoon bereikbaar per telefoon en per e-mail.

Tot slot spreken we graag uit dat we hopen dat je deze bijzondere periode goed, en vooral gezond, door zult komen. Wij zien er in ieder geval ontzettend naar uit om zo snel mogelijk samen met jou de sprong van je leven te kunnen maken.

Directie en medewerkers Skydive Ameland

 
VEEL GESTELDE VRAGEN
Hier een aantal veel gestelde vragen en antwoorden die je misschien kunnen helpen:

Vraag: ik heb een Skydive Ameland cadeaubon die misschien verloopt. Blijven die nu langer geldig?
Jazeker; daar kunnen we goed nieuws melden! Van alle cadeaubonnen die door ons zelf zijn uitgegeven verlengen we in eerste instantie de verloopdatum met 6 maanden. Zo heeft iedereen kans om zijn of haar cadeaubon te gebruiken.

Vraag: ik heb een voucher bij een ander bedrijf gekocht (b.v. Vakantieveilingen of Groupon) die binnenkort verloopt. Kan ik zo’n voucher na de verloopdatum nog bij Skydive Ameland verzilveren?
Over de geldigheid van cadeaubonnen/ vouchers van andere bedrijven kunnen wij helaas niets zeggen. Je zult deze vraag moeten stellen bij het bedrijf dat je de bon of voucher heeft verkocht. Grote kans dat ook zij een coulance regeling hebben met betrekking tot bonnen die in deze periode verlopen.