In ieder geval met de boot

Er zijn verschillende reismogelijkheden om op Ameland te komen.

Zo kun je in de auto stappen, Grandijk 1 in Holwerd in de navigatie invoeren en naar de boot rijden. Vergeet niet om ons eerst te bellen voordat je de parkeerplaats bij de boot oprijd, zodat je zeker weet dat jou sprong doorgaat.

Ook is er de mogelijkheid om in de trein en/of de bus te stappen en zo bij de boot te komen. Mocht je gebruik maken van het Openbaar Vervoer ga dan naar www.9292.nl en kies als eindbestemming veerhaven Holwerd. Zo weet je precies hoe laat je van huis moet vertrekken om op tijd bij de boot aan te komen.

de overtocht

Het genieten begint al wanneer je de boot opstapt.

In de categorie mogelijkheden zijn er voor de overtocht naar Ameland ook een aantal;

  • De veerdienst brengt je in ca. 50 minuten naar de overkant waarbij je eventueel de auto en/of fiets mee kunt nemen. Altijd handig als je een kleine vakantie van je verblijf op Ameland maakt.
  • De sneldienst brengt je in ca. 20 minuten naar de overkant en heeft plaats voor 48 personen. Er word in de ochtend en avond op vaste tijden gevaren.
  • De watertaxi brengt je in ca. 15 minuten naar de overkant en heeft plaats voor 12 personen. Deze vaart alleen op reservering. Makkelijk om snel met een groep (vrienden) op Ameland te komen.

Voor de actuele vaartijden en informatie van de boten ga je naar www.bestellen.wpd.nl.

De boot meert aan in de haven van Nes, op de pier staan taxi’s en bussen klaar die je verder kunnen vervoeren naar het vliegveld in Ballum. Wanneer je in de taxi stapt word je rechtstreeks naar het vliegveld gebracht. Ga je voor de bus, neem dan de bus die richting Ballum/Hollum gaat, vermeld even aan de chauffeur dat je graag uit wilt stappen bij het vliegveld. De bus heeft op de route een aantal stophaltes maar rijd vrijwel direct richting het vliegveld.

Iets verder op de pier is er ook de mogelijkheid om een fiets te huren, van de veerhaven in Nes naar het vliegveld in Ballum is ongeveer 7 km en neemt ongeveer een halfuurtje op de fiets.

Mocht je meer tijd hebben dan kun je ook nog kiezen voor een wandeling door de duinen, dit duurt al snel anderhalf tot 2 uur.

Houd dus rekening met de reistijd bij het boeken van je sprong op Ameland!

TIP: Wanneer je de 09:30 boot neemt vanaf Holwerd kun je de sprong van 11:00 boeken. Wil je de 19:00 boot vanaf Ameland nemen boek dan de sprong van 17:00, dan heb je ruim de tijd om bij de boot te komen.