In ieder geval met de boot

Er zijn verschillende reismogelijkheden om op Ameland te komen.

Zo kun je in de auto stappen, Grandijk 1 in Holwerd in de navigatie invoeren en naar de boot rijden. Vergeet niet om ons eerst te bellen voordat je de parkeerplaats bij de boot oprijd, zodat je zeker weet dat jou sprong doorgaat.

Ook is er de mogelijkheid om in de trein en/of de bus te stappen en zo bij de boot te komen. Mocht je gebruik maken van het Openbaar Vervoer ga dan naar www.9292.nl en kies als eindbestemming veerhaven Holwerd. Zo weet je precies hoe laat je van huis moet vertrekken om op tijd bij de boot aan te komen.

de overtocht

Het genieten begint al wanneer je de boot opstapt.

In de categorie mogelijkheden zijn er voor de overtocht naar Ameland ook een aantal;

  • De veerdienst brengt je in ca. 50 minuten naar de overkant waarbij je eventueel de auto en/of fiets mee kunt nemen. Altijd handig als je een kleine vakantie van je verblijf op Ameland maakt.
  • De sneldienst brengt je in ca. 20 minuten naar de overkant en heeft plaats voor 48 personen. Er word in de ochtend en avond op vaste tijden gevaren.
  • De watertaxi brengt je in ca. 15 minuten naar de overkant en heeft plaats voor 12 personen. Deze vaart alleen op reservering. Makkelijk om snel met een groep (vrienden) op Ameland te komen.

Voor de actuele vaartijden en informatie van de boten ga je naar www.bestellen.wpd.nl.

De boot meert aan in de haven van Nes, op de pier staan taxi’s en bussen klaar die je verder kunnen vervoeren naar het vliegveld in Ballum. Wanneer je in de taxi stapt word je rechtstreeks naar het vliegveld gebracht. Ga je voor de bus, neem dan de bus die richting Ballum/Hollum gaat, vermeld even aan de chauffeur dat je graag uit wilt stappen bij het vliegveld. De bus heeft op de route een aantal stophaltes maar rijd vrijwel direct richting het vliegveld.

Iets verder op de pier is er ook de mogelijkheid om een fiets te huren, van de veerhaven in Nes naar het vliegveld in Ballum is ongeveer 7 km en neemt ongeveer een halfuurtje op de fiets.

Mocht je meer tijd hebben dan kun je ook nog kiezen voor een wandeling door de duinen, dit duurt al snel anderhalf tot 2 uur.

Houd dus rekening met de reistijd bij het boeken van je sprong op Ameland!

TIP: Wanneer je de 09:30 boot neemt vanaf Holwerd kun je de sprong van 11:00 boeken. Wil je de 19:00 boot vanaf Ameland nemen boek dan de sprong van 17:00, dan heb je ruim de tijd om bij de boot te komen.

 

 

 

GESLOTEN VOOR DE REST VAN HET SEIZOEN

Vanwege de Corona crisis hebben we helaas moeten besluiten ons Paracentrum op Ameland voor de rest van het seizoen 2020 gesloten te houden om dan in 2021 op volledige sterkte terug te kunnen komen.

VOOR IEDEREEN DIE EEN BOEKING HEEFT GEMAAKT:

  • Je kunt de boeking laten staan en de sprong volgend jaar komen maken 
  • Je kunt je sprong op Texel of in Zeeland maken
  • Je kunt de waarde van je sprong omzetten in een rondvlucht van Tessel Air

Omboeken
Je kunt per e-mail (info@skydive-ameland.nl) contact met ons opnemen als je een sprong wilt omboeken naar Texel, Zeeland of Tessel Air.

Volgend jaar springen boven Ameland
Als je de sprong wilt laten staan: vanaf oktober is de planning voor het volgende jaar gereed om om-boekingen in te plannen. Vanaf 1 oktober kun je daarvoor contact met ons opnemen. Je sprong blijft een extra jaar geldig en zal dus niet verlopen.

EEN BERICHT VAN DAPHNE EN DANNY

Tot slot een bericht van onze centrum manager Danny en zijn vrouw Daphne:

Lieve spring vrienden,

Sinds 2012 hebben we een waanzinnig spring locatie weten op te bouwen op het mooie Ameland.

Helaas begon ons springseizoen met de uitbraak van het covid virus en konden we niet opstarten. Nu enkele maanden verder zijn er een aantal plekken in Nederland waar er met een C-208 (groot vliegtuig) zachtjes aan wat sprongen kunnen en mogen worden gemaakt.

Jammer genoeg hebben wij een klein vliegtuigje waarmee we niet kunnen voldoen aan de strenge eisen van het RIVM. Wij, het team van skydive Ameland, hebben de zware beslissing moeten nemen om de rest van het seizoen 2020 gesloten te blijven.

Dat heeft als gevolg dat we met heel veel pijn en verdriet hebben besloten om ook De Boogie en De Jump-inn te cancelen.

Hopelijk zien we jullie allemaal in goede gezondheid in 2021!

Namens het gehele skydive Ameland Team bedankt.
 

Danny & Daphne